Dzisiaj jest 20 sty 2018, 14:07


[HELP] Praca RAMu w parach

Dyskusje o sprzęcie komputerowym.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

HeinzZ.

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika
  • Posty: 520
  • Rejestracja: 23 lip 2012, 11:28
  • Lokalizacja: Kluczbork/Praszka
  • Wiek: 21

  • Steam_id: STEAM_0:0:37387068

  • Battlelog: KucykZagladyPL

  • Bad Company 2: HeinzZ.

[HELP] Praca RAMu w parach

Post06 sty 2018, 13:00

Drogie pany!

Potrzebuje dołożyć RAMu do laptopa (TIA Portal psia jego mać) aktualnie mam 4GB.
Teraz pytanie: jak zrobić żeby było tanio i dobrze, kupić 4GB i dać 2x4GB (po Bożemu) czy może zaszaleć i zakupić jedną kość 8GB i wrzucić obok tej starej 4GB?

Następne pytanie, jeśli zakupię RAM o tej samej częstotliwości i CL ale różnych firm to nie będzie żadnych cyrków czy mogą się gryźć?

Thanks for the mountain :D
Pamiętaj, każdy post można zgłosić. Jeśli narusza regulamin, obraża Cię bądź temat po prostu jest zamknięty użyj 'wykrzyknika' w prawym górnym rogu.
Offline

Haymaker

Weteran Parszywej XVI

Weteran Parszywej XVI

Awatar użytkownika
  • Posty: 385
  • Rejestracja: 15 sie 2012, 6:21
  • Lokalizacja: Krotoszyn
  • Wiek: 25

Re: [HELP] Praca RAMu w parach

Post06 sty 2018, 13:43

Odgryzą sobie po 2GB ze złości ;P

A tak poważnie to pytanie do Michała.. :D mincel gdzieś jest ?
Obrazek

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie.
Offline

mincel82

Weteran Parszywej XVI

Weteran Parszywej XVI

Awatar użytkownika
  • Posty: 1731
  • Rejestracja: 17 sie 2012, 19:46
  • Lokalizacja: Kraków
  • Wiek: 35

  • Steam_id: mincel82

  • Battlelog: mincel82

  • Bad Company 2: mincel82

Re: [HELP] Praca RAMu w parach

Post11 sty 2018, 20:14

Najwygodniej to by było dwie identyczne zapodać lub jedna sporą...
Jak komp tylko do pracy a nic z rozrywkę weź dokup o identycznych parametrach i po kłopocie... druga sprawa to ile max mobo w nim łyknie... i tez nie każdy (z nowych każdy) łyka kości o rozmiarze 8GB...

Najbezpieczniej (jak tylko do pracy) to dokup identyczną lub o tych samych parametrach...

Jak prywatny lapek to się targnij się na die nowe czwórki lub jedną 8GB jak bios pozwoli
BF3: Obrazek BF4: Obrazek

Wróć do Hardware

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron