Strona 1 z 1

[HELP] Praca RAMu w parach

Post: 06 sty 2018, 13:00
autor: HeinzZ.
Drogie pany!

Potrzebuje dołożyć RAMu do laptopa (TIA Portal psia jego mać) aktualnie mam 4GB.
Teraz pytanie: jak zrobić żeby było tanio i dobrze, kupić 4GB i dać 2x4GB (po Bożemu) czy może zaszaleć i zakupić jedną kość 8GB i wrzucić obok tej starej 4GB?

Następne pytanie, jeśli zakupię RAM o tej samej częstotliwości i CL ale różnych firm to nie będzie żadnych cyrków czy mogą się gryźć?

Thanks for the mountain :D

Re: [HELP] Praca RAMu w parach

Post: 06 sty 2018, 13:43
autor: Haymaker
Odgryzą sobie po 2GB ze złości ;P

A tak poważnie to pytanie do Michała.. :D mincel gdzieś jest ?

Re: [HELP] Praca RAMu w parach

Post: 11 sty 2018, 20:14
autor: mincel82
Najwygodniej to by było dwie identyczne zapodać lub jedna sporą...
Jak komp tylko do pracy a nic z rozrywkę weź dokup o identycznych parametrach i po kłopocie... druga sprawa to ile max mobo w nim łyknie... i tez nie każdy (z nowych każdy) łyka kości o rozmiarze 8GB...

Najbezpieczniej (jak tylko do pracy) to dokup identyczną lub o tych samych parametrach...

Jak prywatny lapek to się targnij się na die nowe czwórki lub jedną 8GB jak bios pozwoli